På icabanken.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Jag förstår

Jobba på ICA Banken

Hos oss kan du hjälpa våra kunder med deras ärenden, utveckla bankens produkter och tjänster för både privatkunder och företag.

ICA Banken som arbetsgivare

Vi vill vara en attraktiv arbetsplats för alla. Kompetenta och engagerade medarbetare är nyckeln till framgång. Därför arbetar vi för att attrahera nya talanger, men uppmuntrar också intern rörlighet. Vår ambition är en arbetsplats som stimulerar kreativitet och initiativ och där människor utvecklas tillsammans.

Karriär på ICA Banken

Karriär kan betyda olika saker för olika personer. Det kan vara att klättra spikrakt uppåt i organisationen, att prova på olika roller i andra delar av organisationen eller i ett nytt land eller att vilja utvecklas och bli specialist i sin nuvarande tjänst. Oavsett vad du vill med din karriär finns det möjligheter för dig att utvecklas tillsammans med oss och ICA Gruppen. Vi tror på utveckling över olika bolag, funktioner och länder. Byte av jobb är viktigt och vi förespråkar intern rörlighet.

Lön och förmåner

Som anställd på ICA Banken finns det en rad förmåner som du får ta del av inom ICA Banken, ICA och från en del övriga företag inom ICA Gruppen. 

Mer om lön och förmåner kan du läsa om på ICA Gruppens karriärsida

Våra värderingar

På ICA Gruppen är vi övertygade om att ett gemensamt förhållningssätt och en gemensam syn på grundläggande värderingar ökar tydligheten mot kund och attraktionskraften bland såväl nuvarande som framtida medarbetare. Det gör det lättare att fatta beslut och förbättrar därigenom den interna effektiviteten.

ICA Gruppens värderingar

 • Enkelhet − Vi tänker enkelt först
 • Entreprenörskap − Vi skapar möjligheterna
 • Engagemang − Vi gör skillnad

Var sitter vi på ICA Banken

På ICA Banken arbetar totalt 320 medarbetare, varav 280 i Borås där huvuddelen av vår verksamhet finns och 40 personer i Solna Business Park i Stockholm på ICAs huvudkontor.

ICA Bankens kontor i Borås

ICA Bankens kontor i Borås

Här presenterar vi våra lediga tjänster. Klicka på respektive tjänst för att komma till ICA Gruppens karriärsida där du kan läsa mer om tjänsten.

Lediga jobb på ICA Banken och ICA Försäkring

Yrkesbeskrivning Placeringsort Sista ansökningsdag
Produktägare Låna Företag Solna 2017-08-18
Webbanalytiker Solna Löpande urval


Finns det inga lediga jobb eller hittar du inte den tjänst du söker? 
ICA Gruppens karriärsida hittar du ett formulär för spontanansökningar.

 

Ulrika, Business ControllerUlrika Lindblom

Tjänst: Business Controller
Utbildning: Civilekonom, Handelshögskolan i Göteborg, examen 1999.

Ulrika är Business Controller på ICA Banken i Borås. Efter tio år på ett av landets stora försäkringsbolag tog hon klivet över till den i sammanhanget unga banken med ambitionen att tänka nytt och bedriva en modern bankverksamhet.

Vad lockade dig till ICA Banken?

– ICA är en spännande koncern och jag gillade att banken är så pass ny och fortfarande under uppbyggnad. Att vara en del av den lilla banken i den stora koncernen är en spännande mix. Under 2015 startade vi ett eget försäkringsbolag vilket så klart känns kul med min bakgrund, och där känner jag att jag har möjlighet att bidra med mina erfarenheter. Det är en spännande miljö att vara i då vi är en nischbank som inte har de fysiska kundmötena utan arbetar mestadels digitalt.

Berätta mer om din roll!

– Som Business Controller ansvarar jag för ekonomisk och intern analys, månads- och kvartalsbaserad rapportering samt budget och prognosarbete. Det kan sammanfattas till lönsamhetsrelaterade frågor som handlar om att skapa en större kostnadsmedvetenhet i organisationen, förädla vår affär och skapa förutsättningar för att nå högre intäkter. Utöver det fungerar jag som ett controllerstöd inom flera enheter på banken och finns där som ett bollplank i olika frågor.

Vad är det roligaste med ditt jobb?

– Att ekonomi inte bara är att knacka siffror här på ICA Banken. Den sociala kompetensen är viktig, en controller måste vara väldigt lyhörd och agera bollplank genom hela organisationen. Det är inte bara jag som hjälper mina kollegor utan de kommer med bra frågeställningar och sitter på en enorm verksamhetskompetens som är viktig för att få en bra helhetsbild.

Vad tycker du ICA Banken är riktigt bra på?

– Att man vågar tänka nytt. Det dyker ständigt upp nya utvecklingsområden och är nära till beslut då vi är en relativt liten enhet. Samtidigt har vi en tydlig strategi om att bli koncernen som vänder sig till vardagskunden med en helhetslösning. ICA tar ett helhetsgrepp med banktjänster, livsmedel, läkemedel och det är riktigt kul att få vara en del av det arbetet.


Sandra, KometensutvecklareSandra Petersson

Tjänst: Kompetensutvecklare
Utbildning: Civilekonom, Högskolan i Borås, examen 2007.

Merparten av ICA Bankens cirka 325 medarbetare arbetar på kontoret i Borås. En av dem är kompetensutvecklaren Sandra.

Möjligheter till karriärutveckling

Efter avklarad civilekonomexamen erbjöds Sandra tillsvidareanställning hos ICA Bankens kundservice, där hon jobbat extra under studietiden.

– Min plan var egentligen att bli revisor, men jag trivdes så himla bra på ICA Banken så jag valde att stanna kvar. När jag var yngre tänkte jag att jag aldrig skulle jobba på en bank, eftersom jag såg framför mig en person som bara vände papper hela dagarna. Men mitt arbete är väldigt långt ifrån den bilden.

När en tjänst i bemanningsgruppen på kundserviceannonserades ut internt 2009 fick Sandra den. Där var en av hennes arbetsuppgifter att hålla i utbildningar för nyanställda, men efter hennes föräldraledighet 2013 fanns inte uppgiften kvar i gruppen. Sandra erbjöds istället möjligheten att vara med och ansvara för utbildningsportalen ICA Banken Academy och planera utbildningar för medarbetarna.

– ICA Banken satsar väldigt mycket på kompetensutveckling och medarbetarna ges förutsättningar att utvecklas och göra karriär. För den som vill finns stora möjligheter till intern rörlighet, både inom banken och i hela koncernen.

Många olika aktiviteter

Sandra beskriver sitt arbete som väldigt varierande.

– Jag har flera olika arbetsuppgifter och delar min tid mellan HR-avdelningen och bemanningsgruppen,så det är väldigt omväxlande. Jag träffar trevliga och duktiga människor hela dagarna och det allra roligaste är att skapa verktyg som jag vet kommer hjälpa dem att utvecklas. Jag själv utvecklas genom att ständigt få feedback från medarbetarna efter utbildningarna.

ICA Bankens medarbetare umgås ofta utanför arbetstid. Bland annat finns en personalklubb som arrangerar ett gäng uppskattade aktiviteter, från pyssel och fototävlingar till fotboll- och innebandyspel.

– Hälsa prioriteras inom företaget. Vi får till exempel ett friskvårdsbidrag och det finns många olika alternativ på vad det kan användas till. Jag brukar köpa simkort i badhallen och gå på massage.

Tagit fram gemensamma värdeord

Under de senaste åren har ICA Gruppen arbetat för att implementera de tre koncerngemensamma värdeorden som har tagits fram: Enkelhet, Entreprenörskap och Engagemang.

– Det som jag tycker är utmärkande för koncernen och som gör att jag trivs så bra är engagemanget. Här finns en kultur där alla brinner för ICA och för att hjälpa både kunder och kollegor. Enkelheten märks i att vi väljer enkla lösningar och har en tydlig kommunikation. Entreprenörskapet handlar om att se möjligheter och hela tiden vilja bli bättre. Vi har till exempel en process för att hantera kundernas förbättringsförslag.

Framför Sandra ligger nu arbetet med att vidareutveckla ICA Banken Academy.

– Vi ska både öka utbudet av utbildningar och utveckla dem som finns i dag. Sedan gäller det naturligtvis att tydliggöra värdeorden i våra utbildningar också.

Källa: Universum

Karriärföretagen 2017

ICA Banken har utsetts till en av 100 arbetsgivare som bedriver det bästa och mest kvalitativa employer branding arbetet i Sverige av Karriärföretagen.

› Till listan hos Karriärföretagen

Arbetsområden inom ICA Banken

 • Kundservice
 • Verksamhetsutveckling
 • Affärsutveckling
 • Kommunikation
 • Test & kvalitetssäkring
 • Ekonomi
 • Juridik & Compliance
 • IT